Kaupunkitapahtumat
MYYRMÄKI-liike järjestää ympäri vuoden kaupunkikuvaa elävöittäviä katutapahtumia jotka tavoittavat tuhansia alueella asuvia, opiskelevia, työskenteleviä ja asioivia.

 

Why so myrtsi? Myyrmäen oma taiteiden yö 26.8.2015 jatkoi vanhan Myyrmäki-päivän perinnettä. Myyrmäki-Seura ry järjesti vuodesta 1974 pitkälle 1980-luvulle Myyrmäkipäivän. Vuodesta 2015 seura ja Myyrmäki-liike ovat elvyttäneet perinteen Myyrmäen oman taiteiden yön muodossa.

Myyrmäen Taiteiden yön ideana oli koota yhteen Myyrmäen suuralueen asukkaat vahvistaen alueen paikallisuutta ja juhlistaen sen ainutlaatuisuutta. Tapahtuma kokosi paikallisia taiteilijoita, artisteja, yrittäjiä, yhdistyksiä, järjestöjä, oppilaitoksia, ruokamyyjiä ja muita alueen asukkaita järjestämään luovia tapahtumia ja tempauksia. Erillisiä ohjelmapisteitä oli yhteensä 19 ja ohjelmaa järjestäneitä yhteisöjä yhteensä 43.

Lue lisää ja katso kuvat

Myyrmäen Taiteiden yön kohderyhmää oli erityisesti lähialueella asuvat vauvasta vaariin, mutta myös vieraat kauempaakin olivat lämpimästi tervetulleita. Tapahtumaa markkinointiin erityisesti MYYRMÄKI-liikkeen ja Vantaan kanavissa sekä tehostetusti Myyrmäen suuralueella, mutta se sai paljon huomiota myös Vantaan ulkopuolella.

Myyrmäen Taiteiden yö koostui yksittäisistä, itsenäisesti toimivista ohjelmapisteistä. Pisteet huolehtivat omasta ohjelmastaan, pisteensä pystytyksestä, ylläpidosta, purkamisesta sekä toimintansa turvallisuudesta.  Ohjelmapisteiltä toivottiin erityisesti luovia, osallistavia ja toiminnallisia ohjelmia. Kaikki toiminta oli osallistujille pääsääntöisesti ilmaista. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan voittoa tavoittelematon.

Lasten taidetalo Toteemin edustalla oli alkuillasta toimintaa erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Toteemi tarjosi ohjelmaa laajasti mm. taikurin yllätyksillä sekä käsitöillä. Toteemin edustalla Kiinteistönvälittäjä Aninkainen oy jakoi alakoululaisille huomioliivejä, lastenvaateliike Nosh piti piirustustyöpajaa sekä Hyvät Tuulet ry omaa toimintatelttaansa.

Vaskivuoren lukio esiintyi kolmen tunnin ajan lukion edustalla Myyrmäenraitilla. Raitille kokoontuikin paljon väkeä kuuntelemaan lukion bändejä sekä Vaskivuori Big Bandia.

Myyrmäen urheilutalon edustalta löytyi ns. hengailupiste: aukiolle oli aseteltu erilaisia istumapaikkoja, koristevaloja sekä muovikelmusta tehty graffitiseinä vapaasti kokeiltavaksi. Illan pimetessä aukiolla esiintyi muusikoita sekä paikallinen Caroline-yhtye. Caroline esitti myös yleisölle suurelta valkokankaalta yhtyeen tuoreen dokumenttielokuvan. Läheisessä Bar Cafe Lunassa järjestettiin runouden open mic.

Paalutorilta löytyi tapahtuman infopiste sekä ruoka-aukio. Paikalla oli monia ruokarekkoja ja torille oli aseteltu tuoleja ja pöytiä ruokailua varten. Torilla esiintyi myös länsiafrikkalainen Macoumba band. Paikallinen yritys Tukos Media oli rakentanut aukiolle valoinstallaation. Kilterin koulun oppilaat tarjosivat vierailijoille fuusiorunoutta, joita he valmistivat yhdessä Myyrmäen palvelutalon sekä päiväkotilaisten kanssa. Myyrmäen kirjaston tiloissa järjestettiin kirjoittajatapaaminen sekä taidekortti-työpaja.

 Kauppakeskus Myyrmanni oli myös vahvasti mukana tapahtumassa. Kauppakeskuksessa esiintyi mm. Vantaan Katutanssi yhdistys ja tarjolla oli paljon ohjelmaa erityisesti lapsille. Muutama Myyrmannin liikkeistä tarjosi myös omaa ohjelmaa tiloissaan. Kauppakeskuksesta löytyi myös paikallisen Facebook-menestyksen Humans of Myyr Yorkin valokuvanäyttely. Vantaan Taidemuseo toi Myyrmannin sisälle &Bross-ryhmän installaation STEAKMENT.

Vastikään käyttöön otetulla Myyrmäen montulla Vantaan Katutanssiyhdistys ry tarjosi ohjelmaa koko illan ajan; montulla nähtiin esityksiä, tanssitunteja, battleja ym.

Myyrmäen aseman ulkoportailla nähtiin Puhallinorkesteri Louhen sekä Vantaan Naislaulajien yhteisnäytös, joka huipentui yhteislauluun. Lisäksi asemalla pidettiin mm. moottoripyöränäyttelyä.

 Monet paikalliset tilat kuten kahvilat, ravintolat, nuorisotila Arkki, Myrtsin Skedehalli, viihdekeskus The Lane ym. pitivät ovensa avoimina, tarjosivat erikoistarjouksia illan aikana tai tiloissa esiintyi yhtyeitä, esitettiin videoita ym. Illan aikana nähtiin myös monia pop-up henkisiä yksittäishenkilöiden ohjelmapisteitä.

Katso alla valokuvaaja Mikko Jaakkolan kuvia Myyrmäen omasta Taiteiden yöstä

 

 

 

Edellä mainittujen tuhansia ihmisiä tavoittaneiden tapahtumien lisäksi MYYRMÄKI-liike järjesti vuoden aikana lukuisia pienempiä tapahtumia sekä oli mukana tukemassa yhteistyökumppaneiden tapahtumia.

Yksi esimerkki pienemmistä tapahtumista on ToppahousuLadyjen järjestämät ystävänpäivän Toppahousutanssit. Meille esitettiin syksyllä 2013 pyyntö järjestää Myyrmäessä ystävänpäivätanssit, jolloin kerroimme että MYYRMÄKI-liikkeen toiminta-ajatuksena ei niinkään ole järjestää itse kaikkia toivottuja tapahtumia vaan luoda edellytyksiä sille että myrtsiläiset voivat itse järjestää heitä kiinnostavia tapahtumia. Sen jälkeen kun lupasimme opastaa ja tukea, rouvat tarttuivat toimeen ja ovat järjestäneet ystävänpäivätanssit Myyrmäen aseman edustalla nyt kolme kertaa vuosina 2014 - 2016.