Myyr York *)
MYYRMÄKI-liike toimii rakkaudesta kotiseutuun!
*)Toisin kun julkisuudessa on epäilty Myyr York ei ole mikään MYYRMÄKI-liikkeen lanseeraama termi, vaan se on peräisin nuorison kielenkäytöstä 1970-luvun puolivälistä. Tällöin valmistuivat Myyrmäentien varren tornitalot, Myyrmäen omat "pilvenpiirtäjät" sekä Martinlaakson rata, joka kulkee monin paikoin siltojen päällä kuten metro New Yorkissa kuvatuissa elokuvissa.
/Myyrmäen%20keskustan%20kehittäminen
MYYRMÄKI-liike osallistui vuoden aikana aktiivisesti Myyrmäen keskustan kehittämiseen ja oli mukana myös Rakennusliike Hartelan voittajatyön laadinnassa.
Liikkeen tavoitteena on ollut saada Myyrmäen keskustaan muutaman korttelin verran aitoa kaupunkikeskustaa kivijalkaliikeineen sekä kävelyalueineen.

Lue tästä MYYRMÄKI-liikkeen näkemyksistä Myyrmäen keskustan kehittämisen suhteent pdf 1,4 Mb
/Myyrmäen%20aseman%20perusparannushanke
Myyrmäen aseman perusparannushanke
MYYRMÄKI-liike oli alusta asti aktiivisesti mukana Myyrmäen aseman perusparannuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.
Hanketta ideoitiin syksystä 2012 lähtien järjestetyissä asukasfoorumeissa, johon osallistuivat myös hankkeen arkkitehti ja kaupungin edustajat.

Asukkaiden ideoiden perusteella asemalle tuli värikkäitä muraaleja, sosiaalista kontrollia tuota grilli-kahvila sekä julkinen piano. Asemaa voidaan käyttää myös pienten tilaisuuksien järjestämispaikkana.
/Positiivisen%20imagon%20rakentaminen%20Myyrmäelle
Positiivisen imagon rakentaminen Myyrmäelle
Myyrmäen maine merkittävimpänä hipsterivtöhykkeen ulkopuolisena aktiivisen kaupunkikulttuurin alueena on huomattu laajemminkin. Myyrmäki on esiintynyt positiivisessa mielessä lukuisissa lehtiartikkeleissa.

Muun muassa Helsingin Sanomien haastattelemat kiinteistäalan asiantuntijat pitivät Myyrmäkeä ainoana kehittyvänä alueena kantakaupungin ulkopuolelta, josta löytyy myös elävää kaupunkikulttuuria.

Kotivinkki -lehti teki Myyrmäestä elokuussa 2015 laajan reportaasin.
/Yrittäjyyden%20tukeminen%20alueella
Yrittäjyyden tukeminen alueella
Myyrmäkeä ei voi kehittää pelkkänä asuinalueena, vaan alueella tarvitaan myös eri tyyppisiä ja eri kokoisia yrityksiä. yrityksiä. MYYRMÄKI-liikkeen mielestä alueella tarvitaan sekä luovia pienyrityksiä että työpaikkoja mukanaan tuovia keskisuuria yrityksiä.

Myyrmäki olisi myös hyvä alue luovien alojen yrityshautomon sijaintipaikaksi.
/Myyrmäestä%20kiinnostava%20vierailukohde
Myyrmäestä kiinnostava vierailukohde
Myyrmäestä on tullut merkittävä vierailukohde naapurikaupunkien virkamiehille sekä yliopistojen tutkijoille ja opiskelijoille.

Helsingin kaupungin kulttuurilaitosten johtajat vierailivat Myyrmäessä 15.9.2015 apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen johdolla.
Informaatiotilaisuus 20.1.2015

Informaatiotilaisuus 20.1.2015

MYYRMÄKI-liike järjesti 20.1.2015 taidemuseolla rakennusliikkeille ja arkkitehdelle tilaisuuden jossa kerrottiin asukkaiden näkemyksiä koskien Myyrmäen keskustan kilpailun aluetta. Tilaisuuteen osallistui kokonaisuudessan noin 30 henkeä eri rakennusliikkeiden hankkeista.


Keskustelutilaisuus 16.9.2015

Keskustelutilaisuus 16.9.2015

MYYRMÄKI-liike järjest1 16.9.2015 Myyrmäen keskustakilpailun ehdotusten tiimoilta avoimen keskustelutilaisuuden, jossa keskustelua johdatteli on The Guardian lehdessä ylistetyn From Rusban to Urban blogin pitäjä sekä UrbanHelsinki ryhmän jäsen FM, MA Timo Hämäläinen.
Aktiivinen osallistuja
Aktiivinen osallistuja

MYYRMÄKI-liike pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan aluetta koskevaan päätöksentekoon pitämällä säännöllisesti yhteyttä virkamiehiin, paikallisiin päätöksentekijöihin sekä alueella vaikuttaviin yrityksiin. Johtavia virkamiehiä ja poliittisia päätöksentekijöitä kutsutaan kaupunkikävelylle Myyrmäkeen.