Myyr York Street Art City
MYYRMÄKI-liike on pyrkinyt määrätietoisesti yhteistyössä Vantaan Taidemuseo Artsin kanssa rakentamaan Myyrmäestä Helsingin seudun katutaidekaupunginosaa, joka tunnistetaan ja tunnustetaan myös maailmalla.
Alla on esitelty keskeisimmät vuoden 2015 aikana toteutetut kohteet.

Myyrmäen aseman sisätilat


Teos: MCD x 01600

Kevättalvella 2015 Multicoloured Dreams -kollektiivin ydinryhmä pääsi toteuttamaan Suomessa ainutlaatuisen laajan, pysyvän muraalikokonaisuuden Vantaan Myyrmäen juna-aseman sisätiloihin. Nuhjuinen ja mitäänsanomaton juna-asema sai peruskorjauksen yhteydessä seinilleen noin 600 neliömetriä MCD:n muraalitaidetta. Yksikään aseman sisäseinistä ei MCD:n jäljiltä jäänyt vaille maalauksia! Nimen MCD x 01600 teos sai Myyrmäen postinumeron mukaan.

Useampia vuosia pohjustetussa projektissa ratkaiseva rooli oli asukasaktiivien Myyrmäki-liikkeen pitkäjänteisellä työllä erilaisten katutaiteen muotojen edistämiseksi alueella.

Aseman käyttäjien ja ohikulkijoiden ilahduttamisen lisäksi MCD haluaa kokonaisuudella osaltaan innostaa myyrmäkeläisiä osallistumaan oman alueensa kulttuurin luomiseen, ja toivottaa ihmiset tervetulleiksi tutustumaan alueen muihinkin katutaidekohteisiin. MCD toivoo myös, että kokonaisuus osaltaan nostaa katutaiteen profiilia Suomessa ja edesauttaa yhä uusia projekteja, joissa harmaa betoni korvataan rakkaudella tehdyllä taiteella!

Taiteilijat, joiden käden jälki näkyy yhteisteoksessa, ovat Elissa Eriksson, Heidi Hänninen, Salla Ikonen, Satu Kettunen, Laura Lehtinen, Sara Multanen, Ilona Partanen, Jesse Pasanen, Maikki Rantala ja Hans-Peter Schütt.

Kuvat ja video: Multicoloured Dreams
Myyr Yorkin katutaidekollektiivit
Myyr Yorkin väriloisto on lähtöisin lukuisten taiteilijoiden ja katutaidekollektiivien käsistä. Alla on esitelty heistä muutamia.
Haluatko itse lähteä mukaan maalaamaan Myyr Yorkin tarinaa? Etsimme jatkuvasti uusia taiteilijoita!
Street Art Vantaa

Street Art Vantaa

Street Art Vantaa on Myyrmäen alueelta lähtöisin oleva katutaideryhmä, joka työskentelee koko kaupungissa.

Tutustu

Multicoloured Dreams

MCD

Multicoloured Dreams on Helsingin seudulla työskentelevä ryhmä, jonka eräät jäsenet ovat asuneet Myrtsissä.

Tutustu

Myrtsin graffujengi

Graffumestarit

Joukko keski-ikäisiä perheenisiä, jotka aloittivat graffitien tekemisen 1990 luvulla koulupoikina.
Salla Ikonen

Salla Ikonen

Salla on asunut muraalitaiteilija, joka maalaa usein naisia, lapsia sekä eläimiä. Sallan töitä löytyy ympäri Myyr Yorkia.

Tutustu

UnKolorDistinto

UnKolorDistinto

UnKolorDistinto on Valparaisosta Chilelestä käsin työskentelevä ryhmä, joka maalasi Myyyrmäen aseman länsipuolen ulkoseinän.

Tutustu