Myyr York Street Art City
MYYRMÄKI-liike on pyrkinyt määrätietoisesti yhteistyössä Vantaan Taidemuseo Artsin kanssa rakentamaan Myyrmäestä Helsingin seudun katutaidekaupunginosaa, joka tunnistetaan ja tunnustetaan myös maailmalla.
Alla on esitelty keskeisimmät vuoden 2015 aikana toteutetut kohteet.

Myyrmäen aseman ulkoseinäValparaisosta Chilestä kotoisin oleva kansainvälisesti tunnettu UnKolorDistinto katutaideryhmä maalasi Myyrmäen aseman radan länsipuolella sijaitsevan ulkoseinän Euroopan kiertueensa aluksi. Myyrmäen lisäksi ryhmä maalasi kesän 2015 aikana muun muassa Lontoossa, Pariissa, Berliinissä sekä Barcelonassa.

MYYRMÄKI-liike lahjoitti yhdessä taiteilijoiden kanssa noin 100 000 euron arvoisen teoksen Vantaan kaupungille, joka on hyödyntänyt sitä aktiivisesti muun muassa kaupunkimarkkinoinnissa. Mukana hankkeen toteutuksessa oli myös Aalto yliopiston MediaLab.
Myyr Yorkin katutaidekollektiivit
Myyr Yorkin väriloisto on lähtöisin lukuisten taiteilijoiden ja katutaidekollektiivien käsistä. Alla on esitelty heistä muutamia.
Haluatko itse lähteä mukaan maalaamaan Myyr Yorkin tarinaa? Etsimme jatkuvasti uusia taiteilijoita!
Street Art Vantaa

Street Art Vantaa

Street Art Vantaa on Myyrmäen alueelta lähtöisin oleva katutaideryhmä, joka työskentelee koko kaupungissa.

Tutustu

Multicoloured Dreams

MCD

Multicoloured Dreams on Helsingin seudulla työskentelevä ryhmä, jonka eräät jäsenet ovat asuneet Myrtsissä.

Tutustu

Myrtsin graffujengi

Graffumestarit

Joukko keski-ikäisiä perheenisiä, jotka aloittivat graffitien tekemisen 1990 luvulla koulupoikina.
Salla Ikonen

Salla Ikonen

Salla on asunut muraalitaiteilija, joka maalaa usein naisia, lapsia sekä eläimiä. Sallan töitä löytyy ympäri Myyr Yorkia.

Tutustu

UnKolorDistinto

UnKolorDistinto

UnKolorDistinto on Valparaisosta Chilelestä käsin työskentelevä ryhmä, joka maalasi Myyyrmäen aseman länsipuolen ulkoseinän.

Tutustu