Kaupunkitapahtumat
MYYRMÄKI-liike järjestää ympäri vuoden kaupunkikuvaa elävöittäviä katutapahtumia jotka tavoittavat tuhansia alueella asuvia, opiskelevia, työskenteleviä ja asioivia.

Punamultatorilla Myyrmäen aseman edustalla järjestettiin joulukuussa 12 - 23.12.2015 Myyrmäen ensimmäinen Joulutori, jonne asukkaat saattoivat tulla myymään omia käsitöitään ja leivonnaisia. Tori pidettiin avoinna päivittäin klo 9:00 - 20:00 välisenä aikana.

Myyntipisteitä joulutorilta tarjottiin asukkaille käden töiden, joulukoristeiden sekä leivonnaisten myyntipisteiksi. Uusia teollisesti valmistettuja tuotteita joulutorilla ei saanut myydä. Suurin osa myynnissä olleista tuotteista oli erilaisia käsitöitä. Lisäksi joulutorilla oli perinteisempää kirpputorikauppaa.

Torikauppaa elävöitettiin värikkäillä torikojuilla, tunnelmallisilla jouluvaloilla sekä jouluisella musiikilla. Joulutorin avajaisissa vieraili myös joulupukki. Tapahtumaa markkinoitiin lähinnä lähinnä sosiaalisen median välityksellä. Keskeisellä paikalla sijainnut tapahtuma huomattiin hyvin. Jouluisen tunnelman saavuttamista haittasi kuitenkin jonkin verran tihkusateiset ilmat ja lumeton maa.

Lue lisää ja katso kuvat

Merkittävin haaste joulutorilla oli järkevän säilytyspisteen puuttuminen, minne kojut olisi ollut mahdollista siirtää yöksi. Lupauksista huolimatta kaupunki ei myöskään ole asentanut aseman ulkopuolellepistorasioita  tapahtumasähköä varten. Seuraavan vuoden torista on lisäksi syytä tiedottaa hyvissä ajoin sillä moni kiinnostunut myyjä huomasi tapahtuman vasta kulkiessaan alueen ohitse.

Seuraavassa joitakin kuvia Aseman joulutorilta (Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi)

Edellä mainittujen tuhansia ihmisiä tavoittaneiden tapahtumien lisäksi MYYRMÄKI-liike järjesti vuoden aikana lukuisia pienempiä tapahtumia sekä oli mukana tukemassa yhteistyökumppaneiden tapahtumia.

Yksi esimerkki pienemmistä tapahtumista on ToppahousuLadyjen järjestämät ystävänpäivän Toppahousutanssit. Meille esitettiin syksyllä 2013 pyyntö järjestää Myyrmäessä ystävänpäivätanssit, jolloin kerroimme että MYYRMÄKI-liikkeen toiminta-ajatuksena ei niinkään ole järjestää itse kaikkia toivottuja tapahtumia vaan luoda edellytyksiä sille että myrtsiläiset voivat itse järjestää heitä kiinnostavia tapahtumia. Sen jälkeen kun lupasimme opastaa ja tukea, rouvat tarttuivat toimeen ja ovat järjestäneet ystävänpäivätanssit Myyrmäen aseman edustalla nyt kolme kertaa vuosina 2014 - 2016.