Kaupunkitapahtumat
MYYRMÄKI-liike järjestää ympäri vuoden kaupunkikuvaa elävöittäviä katutapahtumia jotka tavoittavat tuhansia alueella asuvia, opiskelevia, työskenteleviä ja asioivia.

Siivouspäivä on valtakunnallinen katutapahtuma tapahtuma, jonka aikana asukkaita kannustetaan kierrättämään perustamalla omia kirppispisteitä kaduille ja puistoihin. Vuonna 2015 Siivouspäivä järjestettiin 23.5.2015 ja 29.8.2015.

MYYRMÄKI-liike koordinoi Siivouspäivän aikana Myyrmäenraitin yhteiskirppistä, minne kuka tahansa saattoi tulla myymään. Toimintaperiaate on, että myyntipaikkaa ei tarvinnut varata ennakolta ja jokainen toi mukanaan oman pöydän, rekin tai viltin myyntialustaksi. Myyrmäenraitin yhteiskirppiksiin on osallistunut keskimäärin noin 250 myyntipistettä sekä reilusti yli 5 000 asukasta.

Siivouspäivän aikana Myyrmäenraitilta Urheilutalon edustalta löytyi myös kierrätyspiste, jossa muun muassa Kierrätyskeskus, UFF, L & T ja SER ovat keränneet tarpeetonta käyttökelpoista tavaraa sekä metalli- ja elektroniikaromua.

Lue lisää ja katso kuvat

 Siivouspäivään ei tarvitse ilmoittautua ennakolta, mutta toivottavaa on, että myyntipisteiden pitäjät ilmoittavat omasta kojustaa Siivouspäivän valtakunnallisilla sivuilla, jolloin mahdolliset ostajat näkevät, että Myyrmäenraitilla on runsasti myyjiä.

Seuraavassa joitakin kuvia Siivouspäivän vietosta Myyrmäessä (Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi)

 

Edellä mainittujen tuhansia ihmisiä tavoittaneiden tapahtumien lisäksi MYYRMÄKI-liike järjesti vuoden aikana lukuisia pienempiä tapahtumia sekä oli mukana tukemassa yhteistyökumppaneiden tapahtumia.

Yksi esimerkki pienemmistä tapahtumista on ToppahousuLadyjen järjestämät ystävänpäivän Toppahousutanssit. Meille esitettiin syksyllä 2013 pyyntö järjestää Myyrmäessä ystävänpäivätanssit, jolloin kerroimme että MYYRMÄKI-liikkeen toiminta-ajatuksena ei niinkään ole järjestää itse kaikkia toivottuja tapahtumia vaan luoda edellytyksiä sille että myrtsiläiset voivat itse järjestää heitä kiinnostavia tapahtumia. Sen jälkeen kun lupasimme opastaa ja tukea, rouvat tarttuivat toimeen ja ovat järjestäneet ystävänpäivätanssit Myyrmäen aseman edustalla nyt kolme kertaa vuosina 2014 - 2016.