Kaupunkitapahtumat
MYYRMÄKI-liike järjestää ympäri vuoden kaupunkikuvaa elävöittäviä katutapahtumia jotka tavoittavat tuhansia alueella asuvia, opiskelevia, työskenteleviä ja asioivia.

 

Ravintolapäivä on neljä kertaa vuodessa järjestettävä valtakunnallinen kaupunkitapahtuma joka kokoaa kansalaiset avaamaan omia pop up ravintoloitaan. Ravintolapäivä on osa uudentyyppistä yhteisöllistä ruokakulttuuria.

MYYRMÄKI-liike tukee tapahtumaa Myyrmäen alueella tarjoamalla muun muassa torikojuja pop up ravintoloiden pitäjien käyttöön, tiedottamalla tapahtumasta sekä koordinoimalla keskitettyjä katuravintola-alueita joko vaihtelevasti Paalutorilla ja Punamultatorilla. Aktiivisia ollaan oltu erityisesti toukokuun ja elokuun ravintolapäivinä.

Yhteisten toritapahtumien lisäksi myrtsiläiset ovat ylläpitäneet lukuisia pop up ravintoloita pihoillaan ja asunnoissaan.

Lue lisää ja katso kuvat

Ravintolapäivän Pop up -ravintoloiden pyörittäjät voivat halutessaan lainata MYYRMÄKI-liikkeen lainakalustoa:

- Myyrmäen montun kahvilakontti (sis. jääkaapin, mikron, kahvinkeittimen ja vedenkeittimen)
- Pop up teltta
- Katokselliset toripöydät (12 kpl)
- Festaripöydät penkkeineen (10 kpl)
- Termoskannu 10L
- Termoskannu 3,5 L (5kpl)
- Jatkojohtokeloja 10 - 50 m

Seuraavassa joitakin kuvia ravintolapäivän vietosta Myyrmäessä (Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi)

 

Edellä mainittujen tuhansia ihmisiä tavoittaneiden tapahtumien lisäksi MYYRMÄKI-liike järjesti vuoden aikana lukuisia pienempiä tapahtumia sekä oli mukana tukemassa yhteistyökumppaneiden tapahtumia.

Yksi esimerkki pienemmistä tapahtumista on ToppahousuLadyjen järjestämät ystävänpäivän Toppahousutanssit. Meille esitettiin syksyllä 2013 pyyntö järjestää Myyrmäessä ystävänpäivätanssit, jolloin kerroimme että MYYRMÄKI-liikkeen toiminta-ajatuksena ei niinkään ole järjestää itse kaikkia toivottuja tapahtumia vaan luoda edellytyksiä sille että myrtsiläiset voivat itse järjestää heitä kiinnostavia tapahtumia. Sen jälkeen kun lupasimme opastaa ja tukea, rouvat tarttuivat toimeen ja ovat järjestäneet ystävänpäivätanssit Myyrmäen aseman edustalla nyt kolme kertaa vuosina 2014 - 2016.